dinsdag 28 mei 2013

Josefien haar Lentefeest!

Op 19 mei vierde Josefien haar Lentefeest. We hadden geluk met het weer, tussen alle regendagen door, was dit een prachtige dag! Ze heeft er ontzettend van genoten.

Als aandenken aan haar Lentefeest haakte ik kadertjes (haken rond een set goedkope armbanden uit de H&M) met daarin haar foto. Het patroontje vond ik lang geleden, nog voor ik zelf een blog had, op een Engelstalige blog, maar helaas weet ik niet meer welke. Sorry, bronvermelding is dus niet mogelijk...

Dan nog snel naar de kringwinkel een oude lijst gaan zoeken, en klaar!vrijdag 17 mei 2013

Goed nieuws: het haken lag een hele tijd stil, maar met een goede reden...

Toch wel 4 maanden heb ik bijna niets gehaakt, maar daar was een hele goede reden toe.
Ik was ontzettend moe en bijna constant misselijk omdat ik ..... zwanger ben! Na het werk had ik echt geen fut meer om te haken.

Ik ben nu 5,5 maanden zwanger, niet zonder enige onrust na de doodgeboorte van ons vorig kindje, maar we durven voorzichtig positief zijn. Soms is het wel lastig om weer door het ganse rouwproces te gaan, de herbeleving is emotioneel best wel zwaar.

Ondertussen heb ik - letterlijk en figuurlijk -  de draad weer opgenomen. Ik vergat wel van sommige projectjes foto's te maken.
Zo haakte ik een paar colsjaals op vraag van familie en vrienden.

 Ik kocht een 10-tal jaar terug een oude naaidoos met inhoud op de rommelmarkt en daar zat een pakje ringen in. Ik maakte daar een ketting van.Ik maakte voor mijn dochters ook een etui om hun papieren zakdoekjes en hun lipbalsem in te steken.

Dit weekend viert onze oudste dochter Josefien haar lentefeest, en ook daarvoor haakte ik, maar dit kan ik nog niet tonen, omdat mijn moeder wel eens zou kunnen meekijken op de blog.

En ondertussen is de haakmicrobe terug volledig aangewakkerd, en heb ik weer een boek vol plannen, "baby-haak-plannen" vooral ;-)

Ik denk niet dat ik er in zal slagen om al mijn achterstand in het lezen van alle leuke blogs in te halen, maar ben toch benieuwd naar al het nieuws uit haakland!

Groetjes en leuk weekend!